Bezig bijtje

Online platforms

In 2015 bedacht en creëerde ik Mies Magazine: hét online platform voor de mens in een scheiding. Hier kun je terecht voor advies, tips en andere scheidingsverhalen.

Twee jaar later in 2017 richtte ik samen met vier andere Nederlandse vrouwen het online platform De Wereldwijven op. Een uniek internationaal netwerk van meer dan 160 Nederlandstalige correspondentes, wonend en werkend in meer dan 60 landen. De Wereldwijven brengen authentieke en unieke verhalen die je blik op de wereld verruimen en bijdragen aan sociale cohesie en tolerantie voor andere culturen.

Freelance opdrachten

Naast verschillende schrijfopdrachten heb ik de afgelopen jaren ook veel vertaalopdrachten gedaan voor o.a.: Sappi Europe, Wilkens c.s. (o.a. Tropen Instituut Antwerpen, Unesco, Napoleon Games, Anyway Doors, correspondentie & website vertalingen, etc.), Unifiedpost, Red Bull Nederland, Goes Oogcentrum, Datametrics, Novoprof, Tasty Treat, Kindbehartiger en een groot aantal privé opdrachten.

Boeken

In 2017 schreef ik mee aan het boek ‘Wereldwijven – 27 portretten van grensverleggende Nederlandse vrouwen’. Een boek vol levensverhalen over hoe het is om als Nederlandse vrouw in het buitenland te wonen (en werken). Dit laatste werd gelijk de inspiratie voor een tweede boek ‘Bedrijf van een Wereldwijf’ (2019) waarin 35 ondernemende Nederlandse vrouwen geïnterviewd worden over hun eigen bedrijf in het buitenland, hun dromen, ambities, struikelblokken en doorzettingsvermogen.

Momenteel werk ik samen met Yvonne Soons en Annette Burger aan een boek over de rauwe kanten van rouw. Binnenkort meer hierover!