Aard van ‘t beestje

Noem mij maar Mies, short for Michèle

Geboren in 1973 en moeder van drie volwassen kinderen. Ik woon al 30 jaar in België, maar ben een third culture kid met de Nederlandse nationaliteit. Mijn jeugd bracht ik door in Zuid-Amerika, Afrika en Azië, daardoor vloeit het multiculturele bloed door mijn aderen. Het heeft mij een taalvaardig, empathisch en communicatief mensen-mens gemaakt.

Talenknobbeltje

Het voordeel van zoveel reizen als kind is dat je van jongs af aan in meerdere talen leert spreken, schrijven én denken. Voor mijn gevoel heeft dat mij een rijkdom aan communicatie gegeven alleen al omdat je in elke taal een ander woord of uitleg hebt voor bepaalde emoties en ervaringen. Sommige talen hebben zelfs heel onvertaalbare woorden, die in een andere taal louter omschreven, maar niet expliciet uitgedrukt of gevoeld kunnen worden.

Het heeft mij verrijkt op zoveel vlakken en ik bof dat ik als kind en puber zoveel verschillende culturen en gewoontes van heel dichtbij heb mogen meemaken.

Ondertussen zijn Nederlands, Engels en Spaans de talen waarin ik leef, denk en spreek. Schrijven en vertalen doe ik in het Nederlands en Engels.