Bedrijf van een wereldwijf. Mies: hét online platform voor de mens in een scheiding!

Het idee ontstond op een zonnige zondagmiddag in onze achtertuin. Op zoek naar een nieuwe uitdaging na mijn scheiding, bedachten mijn middelste dochter en ik een nieuw online platform. Dé plek om scheidingservaringen met anderen te delen.

Van het één kwam het ander en zo werd het online magazine voor de ‘Mens in een scheiding’ geboren: Mies magazine.

Mies

Ik ben Mies, 46 jaar, ruim 13 jaar gescheiden en moeder van drie tieners. Mijn passie voor schrijven – liefst met een tikkeltje humor – heeft erg geholpen bij de verwerking van mijn eigen scheiding. Door het uitwisselen van persoonlijke ervaringen merkte ik dat we als mens in een scheiding behoefte hebben aan ondersteuning, een luisterend oor, het verhaal van een ander, advies en vooral een plek waar de negatieve gevoelens van schaamte en falen omgezet kunnen worden in positiviteit.

“De periode na mijn eigen scheiding ging met vallen en opstaan. Ik voelde mij geamputeerd, wist niet eens meer wat ik zelf van dingen vond en ging gedwongen op zoek gaan naar wie ik ook alweer was zonder een partner. Dat heeft behoorlijk veel tijd in beslag genomen en ik heb veel fouten gemaakt in dat proces. Daar ben ik niet trots op, maar gelukkig is het allemaal heel erg goed gekomen. Niet alleen ik, maar ons hele gezin is opgebloeid en verder vertakt, samen vormen we weer een mooi nieuw geheel. Ik noem ons groter geworden gezin liefkozend onze ‘ex-tended family’.”

Ex-tended family mens in een scheiding

Bloggers en professionals

Samen met een geweldig team bloggers, coaches, bemiddelaars en professionals tracht ik alle mogelijke aspecten van voor, tijdens en na een scheiding neer te pennen om zo onze scheidingsverhalen en alles wat daarmee gepaard gaat te delen met anderen. In de hoop dat ze een verhelderende, verzachtende, troostende en vooral hoopgevende bijdrage leveren aan ieder die met een scheiding te maken krijgt.
Want, al lijkt het tijdens het scheiden soms niet zo, er is écht wel een life after divorce!

Mens in een scheiding

Dé plek om jezelf tegen te komen, te ontdekken, ontwikkelen of juist even aan de kant te leren zetten, want ieder van ons heeft behoefte aan erkenning, begrip, empathie, eerlijkheid en vooral liefde. Een scheiding vergt op praktisch en emotioneel vlak veel van een mens en met dit online magazine hoop ik anderen een hart onder de riem te steken. Daar gaat het mij vooral om, dat mensen voelen dat ze er niet alleen in staan, en dat er hoop is. Zelfs in de meest schrijnende gevallen.

Iedere scheiding is anders

Of het nu om je eigen echtscheiding gaat of die van je ouders, zus, broer, vriendin of buurman: iedereen heeft een eigen verhaal en ieder verhaal is uniek. Elke scheiding is dan ook eigenlijk ‘maatwerk’, toch zijn er enkele must-haves die het, in vrede ‘uit elkaar gaan’ bevorderen. Denk aan wederzijds respect, je kinderen niet de dupe maken, open staan voor introspectie en niet te vergeten een bepaalde gun-factor naar elkaar voor het leven dat na de scheiding volgt.

 Mies magazine, laat zien hoe mensen met de fijne of juist de moeilijke aspecten van een scheiding omgaan. We struinen het nieuws, social media en televisieprogramma’s af om een zo goed en breed mogelijk beeld te geven van alles wat je over de mens in een scheiding zou moeten weten. 

Inspiratie en tips

De realisatie van dit platform is grotendeels tot stand gekomen door mijn collega-wereldwijven uit mijn Lindanieuws.nl tijd, die mij dé figuurlijke schop onder m’n kont gaven om dit project überhaupt aan te durven. Ik ben ze tot op de dag van vandaag ontzettend dankbaar daarvoor. 

Als iemand mij na de scheiding had gezegd dat ik op een dag een eigen online platform zou opzetten en er een tweede zou mede-oprichten naast mijn freelance vertaalwerk, dan had ik het niet geloofd! Op dat moment was ik alleen maar bezig met ‘overleven’ en drie kinderen opvoeden. Onze thuis situatie was er een van klassieke rolverdeling: mijn toenmalige man had een eigen zaak en ik deed het huishouden en zorgde voor de kinderen. 

Ik had dus nooit gedacht dat ik zelf de ondernemersspirit in mij had. Toch blijkt het zo te zijn. Er vielen voor mij wat dat betreft veel puzzel stukjes op hun plek. Het is niet voor iedereen weggelegd, maar als je voelt dat het in je zit, moet je er gewoon voor gaan!

Mijn tip voor iedereen die op zoek is naar zijn ware roeping: volg je buikgevoel en doe wat goed voelt. Als je vanuit je diepste zelf handelt dan brengt het je geluk en voldoening in het leven, ondanks de ups en downs die bij ieder besluit horen. 

Ga er dus voor, je hebt niets te verliezen! 

Mies: mens in een scheiding

België en Nederland

“Ik had nooit durven dromen dat dit platform zowel in Nederland als in België bekend zou worden. Elke maand wordt het platform door duizenden mensen uit beide landen bezocht en geraadpleegd. Ik ben ervan overtuigd dat het delen van kennis en ervaring uit de verschillende culturen van bijvoorbeeld deze twee landen een bijdrage kan leveren aan het zo prettig mogelijk doorstaan van echtscheidingsperikelen.”

Zit je zelf in een scheiding of wil je meer weten over het scheidingsproces? Kom dan een kijkje nemen bij Mies magazine, dé plek waar je menselijke scheidingservaringen opdoet.

Dit artikel verscheen al eerder bij De Wereldwijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *